2020 – Final de suport de sistemes crítics de Microsoft

Prepara’t per al final del suport de sistemes crítics de Microsoft.

El proper 14 de gener de 2020 finalitzarà el suport de sistemes crítics com Windows 7, Server 2008 i 2008 R2 entre d’altres. Això vol dir que ja no hi haurà actualitzacions de seguretat periòdiques. No deixis la infraestructura i les teves aplicacions desprotegides. Aquest final de suport afectarà directament el rendiment i productivitat de les empreses. No només requereix actualitzar el programari sinó també gran part de el parc del maquinari.
No només es tracta del final de vida dels suports de sistemes més usats en totes les empreses, és una data crítica que cal prendre´s molt seriosament pels forats de seguretat que comporta.

Riscos d’infecció Sense actualitzacions, els seus sistemes i aplicacions seran vulnerables a virus nocius, spyware, encriptacions, ransomwares i altres aplicacions malicioses que poden robar o danyar informació i el més important, les seves dades.

Els antivirus deixaran de ser compatibles. Les noves versions i actualitzacions d’antivirus seran incompatibles amb aquests sistemes obsolets de manera que la seguretat està compromesa.

Maquinari no compatible. En comprar nou maquinari informàtic, els driver d’instal·lació i configuració no seran compatibles. (Impressores, escàner, lectors, targetes i qualsevol nou perifèric.)

Bases de dades descobertes. La versió de base de dades, ja sigui en SQL Server o en una altra base de dades  posarà en risc la informació i incomplirà la RGPD.

Seguretat de les dades. Un sistema sense actualitzacions és una porta oberta a l’entrada de troians i forats de seguretat per facilitar la sortida d’informació i bases de dades de les empreses, de manera que el cost econòmic pot ser molt superior a la inversió que es requereix.

Els programes no es podran actualitzar. Les noves versions de programes i llicències que usi i les seves actualitzacions deixaran de ser compatibles amb sistemes que no tinguin actualitzacions vigents.

Documentació infectada. En deixar el sistema en un evident risc d’infecció la probabilitat que els documents puguin estar infectats i propagar pels seus clients, amb la consegüent pèrdua de reputació.

Noves aplicacions. La majoria de les noves aplicacions que vulguin instal·lar no seran compatibles i no es podran fer servir i instal·lar en sistemes operatius sense actualització.